Nyhet

Acousort minskar omsättning och rörelseresultat under tredje kvartalet

Bioteknikbolaget Acousort redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Gällande coronapandemin har påverkan varit begränsad och nya samarbetsprojekt har kunnat initieras. Installationer och utbildningar har kunnat göra på distans, vilket uppges gynna bolaget på väg mot en mer kostnadseffektiv marknadspenetration.

Omsättningen sjönk 60,0 procent till 0,2 miljoner kronor (0,5).

Rörelseresultatet samt resultat före och efter skatt blev -2,2 miljoner kronor (-1,7).

Resultat per aktie hamnade på -0,2 kronor (-0,17).

Likvida medel uppgick till 10,8 miljoner kronor (5,1).

"Vi har en mycket spännande tid framför oss där vi fortsätter att arbeta för att positionera Acousorts teknologi som en ny standard-metod för effektiv och snabb provberedning inom klinisk diagnostik. Behovet av tester som kräver automatisk provhantering fortsätter att växa snabbt och vår övertygelse är att denna trend kommer att fortsätta öka efterfrågan på vår teknik för provberedning under kommande åren", säger vd:n Torst Freltoft.

Acousort, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning0,20,5-60,0%
Rörelseresultat-2,2-1,7
Resultat före skatt-2,2-1,7
Nettoresultat-2,2-1,7
Resultat per aktie, kronor-0,2-0,17
Likvida medel10,85,1111,8%

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AcouSort

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AcouSort

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt