ACQ Bure släpper första delårsrapporten efter börsnoteringen - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

ACQ Bure släpper första delårsrapporten efter börsnoteringen

Spac-bolaget ACQ Bure rapporterar som förväntat inga intäkter i första kvartalet 2021. Jämförelsetal saknas då bolaget startades den 26 oktober 2020.

Nettoomsättningen uppgick till noll miljoner kronor.

Rörelseresultatet blev -0,6 miljoner kronor.

Resultatet före och efter skatt var -0,6 miljoner kronor, motsvarande -0,02 kronor per aktie.

ACQ Bure började handlas på Nasdaq Stockholm den 25 mars. Nyemissionen var på 3 480 miljoner kronor före avdrag för kostnader på 50 miljoner kronor avseende etableringskostnader och rådgivningskostnader kopplade till bolagets notering.

- I samband med börsnoteringen kapitaliserades bolaget med 3,5 miljarder kronor. Målsättningen är att inom 36 månader hitta ett målbolag att förvärva. Vi kommer leta efter ett hållbart nordiskt kvalitetsbolag med ett bolagsvärde uppgående till 3-7 miljarder kronor, kommenterar vd Henrik Blomquist i delårsrapporten. Han är även vd för investmentbolaget Bure som är storägare i ACQ Bure.

ACQ Bure, MkrQ1-2021
Nettoomsättning0,0
Rörelseresultat-0,6
Resultat före skatt-0,6
Nettoresultat-0,6
Resultat per aktie-0,02


http://media.finwire.com/media/FWM005DAA8-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om ACQ Bure SPAC

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ACQ Bure SPAC

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev