Nyhet

Acroud

Acroud ökar omsättningen men minskar justerat ebitda-resultat - investerar i tillväxtinitiativ för framtiden

Bettingbolaget Acroud redovisar ökande omsättning men minskat justerat ebitda-resultat i det andra kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen steg 72,2 procent till 6,2 miljoner euro (3,6).

Ebitda-resultat blev 1,2 miljoner euro (1,5), med en ebitda-marginal på 19,4 procent (41,7).

Justerat ebitda-resultat uppgick till 1,5 miljoner euro (2,1), med en justerad ebitda-marginal på 24,2 procent (58,3).

Resultatet efter skatt blev -0,3 miljoner euro (-1,1).

Resultat per aktie hamnade på -0,002 euro (-0,015). Justerat resultat per aktie blev 0,002 euro (0,017), vilket innebär en minskning med 88,2 procent mot föregående år.

"Under andra kvartalet tog vi ett aktivt beslut om att investera i nya tillväxtinitiativ för framtiden, vilket skett på bekostnad av kortsiktig lönsamhet, med en justerad ebitda om 1 500 tusen euro. Det vore fel att säga att vi är nöjda. Förändringsarbetet pågår i hög takt, men ebitda-resultatet av detta utvecklas långsammare än vi önskar", uppger vd Robert Andersson.

Andersson skriver vidare att Acroud går steg för steg från att vara en traditionell aktör
med jämförelsesajter till en produktmix med mer komplexa lösningar som har höga inträdesbarriärer och högkvalitativt innehåll.

"Jag ser med tillförsikt på framtiden, eftersom vi har uppnått några viktiga milstolpar och kan se en stark utveckling i de underliggande nyckeltalen. Det är med stor optimism som jag ser fram emot det andra halvåret", avslutar Andersson.

Acroud, MEURQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning6,23,672,2%
EBITDA1,21,5-20,0%
EBITDA-marginal19,4%41,7%
EBITDA, justerat1,52,1-28,6%
EBITDA-marginal, justerad24,2%58,3%
Nettoresultat-0,3-1,1
Resultat per aktie, EUR-0,002-0,015
Resultat per aktie, justerat, EUR0,0020,017-88,2%


http://media.finwire.com/media/FWS00640A9-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Acroud

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Acroud

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt