Nyhet

Acrouds justerade ebitda-resultat i linje med preliminära siffrorna - ser utmanande kvartal framöver

Bettingbolaget Acroud, tidigare Net Gaming, redovisar ökande omsättning och ett ökat ebitda-resultat som även var i linje med bolagets preliminära siffror som släpptes den 12 juni. Då meddelade Acroud även att engångskostnader på 300 000 euro skulle tas i kvartalet.

Omsättningen steg 2,9 procent till 3,6 miljoner euro (3,5).

Ebitda-resultat blev 1,5 miljoner euro (2), med en ebitda-marginal på 41,7 procent (57,1).

Ebitda-resultatet, justerat, uppgick till 2,1 miljoner euro (2), med en justerad ebitda-marginal på 58,3 procent (57,1).

Resultatet efter skatt blev -1,1 miljoner euro (1,2).

Resultat per aktie hamnade på -0,015 euro (0,016). Justerat resultat per aktie blev 0,017 euro (0,009), vilket innebär en ökning med 88,9 procent mot föregående år.

Acroud upplevde en skarp ökning i trafiken inom poker och kasino från mars till maj, vilken har minskat sedan mitten av juni till mer normala nivåer. Bolaget väntar sig att det tredje och fjärde kvartalet blir mer utmanande.

Acroud, MEURQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning3,63,52,9%
EBITDA1,52-25,0%
EBITDA-marginal41,7%57,1%
EBITDA, justerat2,125,0%
EBITDA-marginal, justerad58,3%57,1%
Nettoresultat-1,11,2
Resultat per aktie, EUR-0,0150,016
Resultat per aktie, justerat0,0170,00988,9%

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Acroud

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Acroud

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt