Nyhet

Aerowash begär nu ett högre pris för sin verksamhet (R)

(rättelse avser en förtydligande rubrik och ingress)

Flygplanstvättbolaget Aerowash fortsätter att arbeta på en försäljning av sin verksamhet till US Aviation och har nu höjt begärt pris inför slutförhandlingen. Om försäljningen blir verklighet kommer det noterade bolaget att ha sålt sin operativa verksamhet.

Parterna har haft en process sedan i slutet av november 2019. Avsiktsförklaringen kring förvärvet har förlängts flera gånger på grund av pandemin. Köpeskillingen var ursprungligen 16 miljoner dollar. Den sista förlängningen löper ut nu i slutet av oktober och villkoren är oförändrade.

En viktig faktor är de fyra AW-system som skeppades till USA i mars/april 2020 men som inte kommit i kommersiell drift. Under de senaste veckorna har Aerowash haft personal på plats i USA och arbetat med uppstartsfasen. Den nya planen innebär att kommersiell drift startar den 15 november i år. Aerowash har även höjt priset inför de stundande slutförhandlingarna till 22 miljoner dollar.

"Med personal äntligen på plats i USA har vi under de senaste veckorna kommit längre med uppstarten än vi gjort under de senaste 18 månaderna. Jag ser väldigt positivt på detta och att vi nu äntligen har möjlighet att driftsätta systemen hos Delta Airlines. Den tidplan vi nu kommit överens om är realistisk. Jag och styrelsen anser att denna strukturaffär är gynnsam för bolaget och aktieägarna. US Aviation har möjlighet som få andra att skala upp detta koncept i närtid. Vi har begärt ett högre pris eftersom vi anser att Aerowash idag är ett bättre bolag jämfört med hur bolaget såg ut för knappt två år sedan då den ursprungliga LOIn undertecknades", uppger vd Niklas Adler i en kommentar.

Parterna är överens om tidplanen. Formellt kommer nu en due diligence av Aerowash verksamhet att påbörjas omgående, det skall skrivas ett aktieöverlåtelseavtal senast den 21 januari 2022 och tillträde skall ske senast den 28 februari 2022.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Aerowash

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aerowash

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt