Affärsvärlden ger rådet teckna inte Linas Matkasse - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Affärsvärlden ger rådet teckna inte Linas Matkasse

Noteringsaktuella LMK Group säljer hemlevererade måltidslösningar genom bland annat varumärket Linas Matkasse. Efter ett par tuffa år lyckades bolaget under 2020 få rätsida på både tillväxt och lönsamhet. Det skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

LMK Group äger och driver Linas Matkasse samt den norska Godtlevert och Adams Matkasse och danska Retnemt Måltidskasser motsvarigheten. Aktien ska noteras på First North med första handelsdag den 29 mars. Teckningskursen är 79,50 kronor per aktie.

Affärsvärldens Ipo-guide hittar inga flaggor i LMK Group inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 18 procent i aktien.

"Även om vi generöst räknar på att LMK Group fortsätter den fina trenden från ifjol är uppsidan inte superstor. Många andra e-handelsbolag värderas högt. Visst finns chansen att aktien kan bli en hyfsad placering på kort sikt. Men risken är samtidigt att LMK Group blir en värdefälla snarare än något utpräglat lönsamt tillväxtbolag. Marknaden präglas i hög grad av förändring och risk för ökad konkurrens och prispress är orosmoln. Kundintaget senaste åren imponerar inte heller. Vårt råd blir teckna ej", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om LMK Group

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien LMK Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev