Affärsvärlden hissar tre varningsflaggor i Trainimals erbjudande
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden hissar tre varningsflaggor i Trainimals erbjudande

Affärsvärlden

Trainimal genomför en nyintroduktion på Nordic SME där sista teckningsdag är den 31 mars och första handelsdag den 16 april. Bolaget vill ta in 16 miljoner kronor och teckningskursen är 33 kronor per aktie.

Trainimal tillhandahåller individanpassad träning och kostrådgivning digitalt genom egenutvecklad teknologi. Coaching sker av legitimerade dietister och licenserade personliga tränare. Bolagets produkterbjudande marknadsförs idag under namnet Mamma Fitness och riktar sig primärt till kvinnor mellan 20 och 45 år i Sverige.

Affärsvärldens Ipo-guide hissar tre varningsflaggor inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om omoget bolag. Trainimal äger en lägenhet i Marbella som utgör drygt hälften av bolagets tillgångar. Bolaget uppger att lägenheten står tom och ska säljas.

En dubbelflagga hissas för täta personkopplingar i bolaget. Grundare och storägare i Trainimal är Håkan Rönnberg och hans maka Olga Rönnberg. "Med Håkan som styrelseordförande och Olga som vice vd känns det omöjligt att förvänta sig att vd kan sätta ihop sin egen ledningsgrupp", skriver tidningen. Ledningen utgör 60 procent av styrelsen, vilket skapar en otydlighet om vem som bestämmer.

Trainimals vd Mikael Perez säger i en kommentar att styrelsen har utökats med tre oberoende ledamöter och bolaget har rekryterat ny vd och finanschef.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Trainimal

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Trainimal

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt