Affärsvärlden ratar Leovegas till förmån för Kindred - Börskollen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ratar Leovegas till förmån för Kindred

Kasinobolaget Leovegas faller tungt på börsen efter en svag start på andra kvartalet. Den tyska marknaden är en bov i dramat. Framöver väntar tuffare jämförelsetal. Hur skall man se på bolagets förvärv av Expekt, frågar sig Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Tidningen konstaterar att situationen i Tyskland är besvärlig medan övriga marknader verkar gå hyggligt och den svenska marknaden återigen visat tillväxt.

"Det blir intressant att se kring hur förvärvet av Expekt utvecklas kommande kvartal. Ledningen sätter förtroendet på spel efter de misslyckade förvärven av Royal Panda och Rocket X i Storbritannien för ett par år sedan. På rena värderingsgrunder är aktien inte dyr. Men vi tror inte det är bråttom att köpa Leovegas trots kursfallet. Möjligen blir det sämre innan det blir bättre. Vi landar i en neutral hållning. Affärsvärlden föredrar istället Kindred som har bättre intäktsdiversifiering och tillväxtmöjligheter i USA", skriver tidningen i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev