Nyhet

AGCM Asia Growth ökade 0,5 procent i juli - Bank of America ser växande incitament till att investera i tillväxtländer

Fonden AGCM Asia Growth RC SEK steg 0,5 procent i juli. Sedan årsskiftet har fonden minskat 3,8 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Gustav Rhenman.

Bland månadens positiva bidragsgivare fanns kinesiska Haier and Midea, vars kvartalsrapport slog marknadens förväntningar. Bolagets försäljning av luftkonditioneringsprodukter återhämtade sig starkt från vårens fall och priserna på produkterna har på sistone ökat, skriver Rhenman.

Indonesiska Bank Mandiri hade under juli också en positiv kursutveckling. Landets storstäder har sedan slutet av maj sett lättnader i tidigare lockdown-åtgärder och den ekonomiska aktiviteten har ökat. Enligt förvaltaren har utländska investerare i hög grad återvänt till den indonesiska marknaden, vilket gjort att valutan fortsatt återhämta sig.

Månadens makrosiffror från Kina var betydligt mycket bättre än väntat, uppger Rhenman. Samtidigt nämner förvaltaren att flertalet ledande investmentbanker i USA förutspår en kraftig försvagning av den amerikanska dollarn. Detta menar man blir en konsekvens av de massiva stimulanserna som gjorts i landets ekonomi. Enligt Bank of America kommer detta skapa ökade incitament att göra investeringar i tillväxtländer, vilket ligger i linje med vad förvaltaren också tror på.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Alibaba, Baidu och Coli med portföljvikterna 9,2, 6,6 respektive 6,6 procent.

AGCM Asia Growth RC SEK, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent0,5
Fond i år, förändring i procent-3,8

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt