Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ålandsbanken Euro Bond ökade 1,49 procent i juni - deltog i tre nordiska nyemissioner

Fonden Ålandsbanken Euro Bond steg 1,49 procent i juni, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 0,22 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 3,36 procent och är därmed sämre än index som har minskat 0,14 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltaren Jarkko Toivonen kommenterar juni.

"Risktillgångar fortsatte att öka i värde under juni, även om takten dämpades något jämfört med utvecklingen under april och maj. Volatiliteten var fortsatt hög, både för marknaderna totalt och för enskilda aktier. Coronapandemins utveckling fortsätter att prägla marknaderna. Signaler om att allt fler ekonomier gradvis öppnas bidrog till den ökade riskaptiten i början av månaden. Tecken på att smittspridningen åter tagit fart i bland annat USA gjorde dock att marknaderna föll tillbaka något under slutet av juni, och osäkerheten är alltjämt hög om den ekonomiska utvecklingen på kort sikt."

I juni deltog fonden i tre nordiska nyemissioner av obligationer: OP:s, TietoEvrys och ISS.

"Trots att riskmarginalerna har minskat under de senaste två månaderna, kan nordiska företagsobligationer fortfarande ge mycket attraktiv avkastning. I början av juni ökade ECB sitt PEPPköpprogram till 1 350 miljarder euro, vilket på marknaden har avspeglats som en stor efterfrågan på nyemissioner i investment grade-klassen. Trots att de flesta finska företagsobligationer inte ingår i PEPP-programmet, har deras priser också äntligen börjat normaliseras i och med det positiva marknadssentimentet, vilket avspeglas i fondens positiva utveckling den senaste tiden," avslutar förvaltaren.

Ålandsbanken Euro Bond, %juni, 2020
Fond MM, förändring i procent1,49
Index MM, förändring i procent0,22
Fond i år, förändring i procent-3,36
Index i år, förändring i procent-0,14

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Ålandsbanken

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt