Nyhet

Alelion får ny order från Terberg Group värd 8 miljoner kronor

Batterispecialisten Alelion har enligt ett pressmeddelande fått en uppföljningsorder från den globala specialfordonstillverkaren Terberg Group. Ordern ska levereras under första kvartalet 2021 och är värd 8 miljoner kronor.

Det är den andra ordern på kort tid från Terberg och den tredje sedan de båda parterna tecknade ett samarbetsavtal 2018.

Batterisystemen ska användas för elektrifiering av terminaltraktorer och ordern innefattar också serviceavtal.

"Ökad elektrifiering har länge pekats ut som avgörande för att lösa klimat- och utsläppsproblematiken inom hela fordonssektorn. Vad den här ordern visar är att det börjar finnas en kunddriven efterfrågan inom specialfordonssegmentet och att förändringen nu verkligen är på gång", säger Åsa Nordström, vd för Alelion.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alelion Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alelion Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt