Nyhet

Alelion minskar omsättning och rörelseresultat - plan från EU-kommissionen ger hopp

Batterispecialisten Alelion redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar samtidigt en ökad rörelseförlust.

Orderingången landade på 13,8 miljoner kronor (23,9), en minskning med 42,3 procent mot föregående år.

Omsättningen sjönk 90,2 procent till 3,2 miljoner kronor (32,7).

Rörelseresultatet blev -19,4 miljoner kronor (-17,9).

Resultatet efter skatt blev -20,2 miljoner kronor (-22,7).

Resultat per aktie hamnade på -0,14 kronor (-0,23).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -11,2 miljoner kronor (-15,6).

"I takt med att tecknen på den rådande klimatkrisen blir allt fler – juli i år var den tredje varmaste julimånaden som uppmätts med rekordvärme i såväl södra Europa som Sibirien och Spetsbergen – ökar kraven på och behoven av en snabbare omställning. Elektrifiering framträder allt tydligare som en huvudstrategi i det arbetet. När EU-kommissionen i början av juli presenterade sin senaste plan för hur EU skall bli klimatneutralt till 2050, framhöll kommissionen just en ökande elektrifiering som allt mer avgörande för att nå klimatmålen," skriver vd Åsa Nordström.

Alelion, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Orderingång13,823,9-42,3%
Nettoomsättning3,232,7-90,2%
Rörelseresultat-19,4-17,9
Nettoresultat-20,2-22,7
Resultat per aktie, kronor-0,14-0,23
Kassaflöde från löpande verksamhet-11,2-15,6

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alelion Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alelion Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt