Nyhet

Allianz verksamhet kan straffas av amerikansk utredning - aktien faller rejält

Tyska försäkringsjätten Allianz aktie faller rejält efter att bolaget uppgett att det amerikanska justitiedepartement påbörjat en utredning avseende händelser i verksamheten Alpha Funds.

Allianz styrelse bedömer att finns det en relevant risk att utredningen leder till en materiell negativ finansiell påverkan på koncernen, men medger samtidigt att det är omöjligt att förutspå till vilken magnitud.

Utöver utredningen pågår det sedan 2020 ett tvistemål mot Allianz och Alpha Funds i en amerikanska domstol, vilket har initierats av värdepappersmyndigheten SEC.

Allianz aktie handlas för närvarande ner över 6 procent på den tyska börsen.

I en kommentar uppger Jefferies analytiker Philip Kett enligt Bloomberg News att marknaden verkar prisa in att Allianz ska gå förlorande ur alla rättstvister de har samt mötas med böter.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Allianz

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Allianz

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt