Nyhet

Alltainer

Alltainer minskar omsättning och resultat under första kvartalet - vd hoppas på vinst i innevarande kvartal

Sjöcontainerbolaget Alltainer har haft en covid-påverkan och minskade såväl omsättningen som resultatet i räkenskapsårets första kvartal.

Omsättningen sjönk till 0,4 miljoner kronor (2,5).

Rörelseresultatet blev -1,8 miljoner kronor (0,1). Resultat per aktie hamnade på -0,26 kronor (0,02).

"Med återstart av produktionen i Vietnam och att logistik samt transportmarknaden går åt rätt håll så känns det som om vi nu kan fokusera på att öka volymerna. Vår förhoppning är att vi redan under innevarande kvartal kommer visa ett positivt resultat", skriver vd Jakob Kesje i rapporten.

Han räknar med att inneliggande order kommer att levereras i tid.

"Vi fortsätter även bearbeta samtliga våra marknader och förväntar oss kunna skörda resultat av vår bearbetning innan året är slut", uppger Alltainer-chefen.

Alltainer, MkrQ1-2021/2022Q1-2020/2021Förändring
Nettoomsättning0,42,5-84,0%
Rörelseresultat-1,80,1
Rörelsemarginal4,0%
Resultat per aktie, kronor-0,260,02


http://media.finwire.com/media/FWS0069CF5-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alltainer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alltainer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt