Alm Equity säljer aktier i Svenska Nyttobostäder, ger positiv resultateffekt på 375 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Alm Equity säljer aktier i Svenska Nyttobostäder, ger positiv resultateffekt på 375 miljoner kronor

Bostadsutvecklaren Alm Equity har sålt 3,85 miljoner stamaktier i fastighetsbolaget Svenska Nyttobostäder. Aktierna såldes till en kurs på 101 kronor per aktie, motsvarande en rabatt på 10 procent mot den volymvägda genomsnittskursen de senaste 30 dagarna. Bolaget erhåller en bruttolikvid på 389 miljoner kronor. Transaktionen ger en positiv resultateffekt om 375 miljoner kronor som redovisas fjärde kvartalet 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

Alm Equity innehar efter försäljningen 45 procent av kapitalet och 49 procent av rösterna i Svenska Nyttobostäder. Transaktionen ligger i linje med Alm Equitys ambition att inte längre ha ett bestämmande inflytande över bolaget och därmed inte längre konsolidera innehavet.

Vid en dekonsolidering så redovisas innehavet som en finansiell tillgång och marknadsvärdet på innehavet synliggörs via resultaträkningen. Vid nuvarande marknadspris på innehavet i Svenska Nyttobostäder skapar detta en positiv resultateffekt om 3 miljarder kronor. En annan positiv effekt av försäljningen är att spridningen i aktien ökar vilket torde bidra till mer handel i aktien och därmed förbättrad likviditet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien ALM Equity

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt