Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alpcot

Alpcot Holding rekryterar seniora rådgivare och öppnar kontor i Malmö

Finansplattformsbolaget Alpcot har kommit överens med Magnus Månsson, tidigare Special Client adviser på Söderberg & Partners, och Ingemar Andersson, tidigare Client Executive på Wictor Family Office, om att samarbeta i södra Sverige och gemensamt etablera ett kontor i Malmö för Alpcot. Det framgår av ett pressmeddelande.

Samarbetet innebär att Alpcot tillsammans med Magnus Månsson och Ingemar Andersson etablerar ett bolag med kontor i Malmö. Alpcots ägande uppgår initialt till 30 procent och Alpcot har ett åtagande att finansiera verksamheten med upp till 3,5 miljoner kronor fram till 31 december 2023. Resterande 70 procent kommer ägas av Magnus Månsson och Ingemar Andersson i lika delar. Alpcot har en option att köpa ut resterande 70 procent enligt en fastställd formel i januari 2024 eller januari 2025 och betala med nyemitterade B-aktier i Alpcot Holding.

Målsättningen med samarbetet är att nå 1 miljard kronor i kapital i Alpcots depåtjänst under rådgivning eller portföljförvaltning i slutet av 2024.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alpcot

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alpcot

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt