Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alphahelix

Alphahelix ökar omsättningen - har lagt fokus på förbereda för en expansion

Life science-bolaget Alphahelix redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade förlust mot föregående periods vinst.

Omsättningen steg 36,7 procent till 6,7 miljoner kronor (4,9).

Rörelseresultatet blev -0,2 miljoner kronor (0,1). Resultatet före skatt var -0,2 miljoner kronor (0,2). Resultatet efter skatt blev -0,1 miljoner kronor (0,2). Resultat per aktie hamnade på 0,00 kronor (0,00).

"Under det tredje kvartalet har fokus legat på att förbereda Techtum och Cybergene inför en framtida expansion. Techtum har stärkt organisationen så den är förberedd att hantera en säljorganisation i Norden; varför marknadssidan stärkts med två personer. Vidare har bolaget genomgått en rätt omfattande omorganisering på marknads och säljsidan", skriver vd Mikael Havsjö i rapporten.

Alphahelix ser en minskad pandemirelaterad försäljning.

"Koncernens bolag är redo för att expandera både geografiskt och produktmässigt. Ekonomin är stark med bra kassa och kassaflöde. Vi har nära kontakt med investerare som tror på vår vision och strategi. Jag dristar mig till att säga att koncernen har aldrig haft en intressantare framtid sedan vi tog över 2011", avslutar Mikael Havsjö.

Alphahelix, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning6,74,936,7%
Rörelseresultat-0,20,1
Rörelsemarginal2,0%
Resultat före skatt-0,20,2
Nettoresultat-0,10,2
Resultat per aktie, kronor0,000,00


http://media.finwire.com/media/FWS0068668-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alphahelix

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alphahelix

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt