Amerikanska techjättar ska spendera miljarder på cybersäkerhet efter möte med Biden

Nyhet

{newsItem.title}

Amerikanska techjättar ska spendera miljarder på cybersäkerhet efter möte med Biden

USA:s största teknikbolag har lovat att stärka cybersäkerheten efter ett gruppmöte med president Joe Biden i Vita huset. Det rapporterar CNBC.

Bland annat har Google sagt att det ska investera över 10 miljarder dollar under en femårsperiod i att stärka cybersäkerheten, samt träna upp 100 000 amerikaner inom områden som IT-support och dataanalys.

Microsoft har åtagit sig att plöja ned 20 miljarder dollar under samma tidsperiod för att leverera mer avancerade säkerhetsverktyg.

Vid mötet närvarade också Apple och IBM, varav den förstnämnda lovade att bygga ett program som kommer stärka skyddet inom egna försörjningskedjor. IBM sade att det tänker utbilda över 150 000 personer inom cyberskydd under kommande tre åren.

Bakgrunden till mötet är att det skett flera uppmärksammade cyberattacker mot amerikanska företag och organisationer det senaste året.

https://www.cnbc.com/2021/08/25/google-microsoft-plan-to-spend-billions-on-cybersecurity-after-meeting-with-biden.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev