Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Amhult 2 är inget för den otålige, neutralt råd - Affärsvärlden

Fastighetsbolaget Amhult 2 är inget för den otålige. Det är lätt att räkna fram rejäl potential i projektet att färdigställa Amhult Centrum etapp II. Projektet verkar dock dra ut på tiden. Det skriver Affärsvärlden i en analys på tisdagen.

Tidningen konstaterar att Amhult 2 är en billig aktie med 22 procent rabatt mot substansvärdet i dagsläget. På många sätt är dock värderingsskillnaden befogad. Amhult2 är ett betydligt mindre bolag med bara ett huvudsakligt projekt som man jobbar i ganska försiktig takt med.

Utvecklingen har varit trög senaste åren med ett substansvärde som inte ökat särskilt mycket. Tidsplanen har skjutits på framtiden och projektkalkylen ser nu något sämre ut än vid Affärsvärldens senaste analys, även om det alltjämt finns en hygglig uppsida i projektet på några års sikt.

"Den som är långsiktig och gillar små fastighetsbolag kan utan problem äga Amhult 2 och hoppas att projektet fortlöper ungefär som vi skissar på här. Eller att aktiemarknaden får upp ögonen för den låga prislappen. Vi stannar dock med ett neutralt råd på aktien", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Amhult 2

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Amhult 2

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt