Amhult 2 ökar hyresintäkterna och förvaltningsresultatet i första kvartalet

Nyhet

{newsItem.title}

Amhult 2 ökar hyresintäkterna och förvaltningsresultatet i första kvartalet

Fastighetsbolaget Amhult 2 redovisar ökade hyresintäkter och förvaltningsresultat i första kvartalet 2021 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Hyresintäkterna steg till 14,3 miljoner kronor (11,6), en ökning med 23,3 procent mot föregående år. De totala intäkterna steg till 15,5 miljoner kronor (12,5).

Driftnettot ökade till 10,8 miljoner kronor (8,9), en ökning med 21,3 procent mot föregående år.

Förvaltningsresultatet steg till 7,7 miljoner kronor (5,5), en ökning med 40 procent mot föregående år.

Värdeförändringar på fastigheter var noll kronor, i likhet med motsvarande kvartal i fjol.

Resultatet efter skatt blev 7,5 miljoner kronor (4,3), en ökning med 74,4 procent mot föregående år. Resultat per aktie hamnade på 1,09 kronor (0,63), vilket innebär en ökning med 73,0 procent mot föregående år.

"Perioden har förlöpt enligt plan och vi levererar ett resultat som vi är mycket nöjda med. Under årets första månader har fokus bland annat varit på att ta fram ytterligare handlingar inför bygglov kvarter Spitfire samt att sammanställa förfrågningsunderlag för detta kvarter med cirka 80 lägenheter som nu sänts ut till entreprenörer för offert på totalentreprenad. Upphandling av kvarteret beräknas ske under juni månad för en uppstart av projektering under augusti eller september månad. Produktionstid beräknas till cirka 18 månader. Vidare har projekteringsarbeten av kvarter H, fortsatt benämnt kvarter Hercules inletts. Tidplan är att ha en färdig bygglovshandling framme till juni månad för att därefter lämna in bygglov till strax före semestern juli 2021", skriver bolaget i delårsrapporten.

Amhult 2, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Hyresintäkter14,311,623,3%
Driftöverskott10,88,921,3%
Förvaltningsresultat7,75,540,0%
Nettoresultat7,54,374,4%
Resultat per aktie, kronor1,090,6373,0%


http://media.finwire.com/media/FWS005EFBE-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Amhult 2

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Amhult 2

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev