Nyhet

Angler

Angler Gaming ökar omsättning och resultat, första kvartalet inlett 'väldigt bra'

Bettingbolaget Angler Gaming redovisar ökad omsättning och resultat under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan, och det beskrivs som ett rekordkvartal av bolagets vd. Utdelningen föreslås att höjas.

Omsättningen steg 50,6 procent till 11,9 miljoner euro (7,9).

Kundinsättningarna ökade med 36,6 procent till drygt 25,3 miljoner euro (18,5). Antalet nyregistrerade kunder ökade 40,8 procent medan antalet deponerande nya kunder steg 20,2 procent.

Rörelseresultatet blev 4,0 miljoner euro (2,1), med en rörelsemarginal på 33,6 procent (26,6).

Resultat per aktie hamnade på 0,0463 euro (0,026), vilket innebär en ökning med 78,1 procent mot föregående år.

I utdelning föreslås 0,12 euro (0,07).

Gruppens nettospelsintäkter (NGR) är under de första 41 dagarna i det första kvartalet 27 procent högre jämfört med det det fjärde kvartalet.

Vd Thomas Kalita skriver i en kommentar till rapporten att det fjärde kvartalet var det bästa kvartalet någonsin för bolaget på alla viktiga KPI:er.

Det första kvartalet anses ha inlett "väldigt bra", och vd:n menar att bolagets kompetenta personal och investeringar i olika fält har fortsatt att bidra.

Angler Gaming, MEURQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning11,97,950,6%
Rörelseresultat4,02,190,5%
Rörelsemarginal33,6%26,6%
Resultat per aktie, EUR0,04630,02678,1%
Utdelning per aktie, EUR0,120,0771,4%


http://media.finwire.com/media/FWS005AAE7-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Angler Gaming

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Angler Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt