Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Anoto

Anoto resultat tyngs av engångseffekter

Teknikbolaget Anoto minskade omsättningen och resultatet tyngs av engångseffekter. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Omsättningen sjönk 37,7 procent till 19,5 miljoner kronor (31,3).

Bruttovinsten blev 16,8 miljoner kronor (20,2), med en bruttovinstmarginal på 86,2 procent (64,5).

Ebitda-resultat blev -14 miljoner kronor (-6).

Rörelseresultatet blev -19,6 miljoner kronor (-14,4).

Resultatet efter skatt blev -48,5 miljoner kronor (-25,3). Resultatet tyngs av flera olika engångskostnader. Det justerade resultatet var -16,6 miljoner kronor.

Resultat per aktie hamnade på -0,24 kronor (-0,02).

Ingen utdelning föreslås.

"Vi förväntar oss att göra ett starkt första kvartal 2021 inom affärssegmentetEnterpriseForm. Vi räknar med att enav de största kunderna inom segmentet, Welsh Ambulance, förnyarsitt licensavtal vilket kommer att generera viktiga intäkter. Segmentet Enterprise Forms präglas i viss mån av säsongsbetonad försäljning genom att de flesta licensavtalen förnyas under årets första ochfjärde kvartal", skriver vd Joonhee Won i rapporten.

Intäkterna för Livescribe kommer att återhämta sig under det andra kvartalet, skriver Anoto-chefen. Produktionen av pennor i Mexiko kommer att kunna skalas upp under mars eller april. En lansering av Echo II-pennan planeras till i maj. En lansering av ytterligare en penna, Genie, planeras för juni. Anoto spår också att fraktkostnaderna kommer att minska betydligt framöver när man fraktar pennorna på lastbil.

Anoto Korea och OEM-verksamheten kommer att gynnas av produktionsflytten till Mexiko då tillverkningskostnaderna, särskilt lönekostnader, kommer att sjunka. Produktionen i Mexiko ligger nära gränsen till Texas.

"Vi har satt upp produktionslinjer som klarar av att hantera 100 000 nya pennor per månad men har också möjlighet att inom två månader från det att vi meddelar tillverkaren fördubbla produktionskapaciteten", skriver Won.

Anoto, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning19,531,3-37,7%
Bruttoresultat16,820,2-16,8%
Bruttoresultatmarginal86,2%64,5%
EBITDA-14-6
Rörelseresultat-19,6-14,4
Nettoresultat-48,5-25,3
Resultat per aktie, kronor-0,24-0,02
Utdelning per aktie, kronor0


http://media.finwire.com/media/FWM005B4F1-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Anoto

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Anoto

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.