Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aptahem

Aptahem minskade rörelseförlusten i fjärde kvartalet

Forskningsbolaget Aptahem redovisar som planerat ingen omsättning under fjärde kvartalet. Rörelseförlusten minskade.

Rörelseresultatet blev -6,4 miljoner kronor (-13,3).

Resultatet efter skatt blev -6,4 miljoner kronor (-13,3), och per aktie -0,05 kronor (-0,20).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -6,9 miljoner kronor (-11,2).

Likvida medel uppgick till 46,2 miljoner kronor (28,6).

"Perioden var, precis som övriga året, full av aktiviteter och allt enligt plan. Vi kunde bland annat kommunicera preliminärt positiva resultat från vårt samarbetet med Toronto, att produktionen av GMP-certifierad Apta-1 startat inför kliniska prövningar samt att vår patentfamilj 2 för Europa blev finaliserad genom validering av samtliga sökta länder", säger vd Mikael Lindstam.

"Med detta gick vi in i 2022 med full fart och inledde med att ingå ett uppstartsavtal med en klinisk kontraktsforskningsorganisation (CRO) för fas 1-studier med Apta-1. Det var ett mycket viktigt steg då vi kunde säkra hem en tidsslot för de kliniska studierna. Avtalet innebär också att vi kan komma igång med att mer detaljerat planera inför klinik samt färdigställa studieprotokollen för vår ansökan till de regulatoriska myndigheterna", fortsätter Lindstam.

Aptahem, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-6,4-13,3
Nettoresultat-6,4-13,3
Resultat per aktie, kronor-0,05-0,20
Kassaflöde från löpande verksamhet-6,9-11,2
Likvida medel46,228,661,5%


http://media.finwire.com/media/FWS006E636-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Aptahem

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aptahem

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt