Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Archelon Natural Resources genomför en företrädesemission på 9,6 miljoner kronor

Prospekteringsbolaget Archelon Natural Resources har beslutat att genomföra en företrädesemission av units på 9,6 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen är säkrad till 7,7 miljoner kronor, motsvarande 80 procent av emissionsvolymen
genom teckningsförbindelser och emissionsgarantier.

Syftet med nyemissionen är främst att tillskjuta medel till dotterbolaget Goldore för att upparbeta och förädla de undersökningstillstånd som dotterbolaget beviljats.

Villkoren innebär att en aktie ger rätt till en uniträtt. En uniträtt ger rätt att teckna en unit som består av en aktie och en vederlagsfri teckningsoption TO 1. Teckningskursen är 2,1 öre per unit, vilket motsvarar 2,1 öre per aktie.

Sista dag för handel i aktien inklusive uniträtt är den 30 september och aktien handlas exklusive uniträtt den 1 oktober. Teckningstiden löper 6-20 oktober och handel med uniträtter sker den 6-15 oktober.

Bolaget kommer vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna i maj 2022 att tillföras ytterligare högst 14,4 miljoner kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Archelon Natural

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Archelon Natural

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.