Archelon rapporterar ökad förlust under fjärde kvartalet - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Archelon rapporterar ökad förlust under fjärde kvartalet

Prospekteringsbolaget Archelon rapporterar ingen omsättning och en något större förlust i det fjärde kvartalet jämfört med året innan.

Rörelseresultatet, samt både resultatet före och efter skatt blev -0,9 miljoner kronor (-0,7).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -0,8 miljoner kronor (-0,6).

Likvida medel uppgick till 1,3 miljoner kronor (1,1).

Archelon startar råvarurelaterade projekt och om förutsättningarna bedöms vara gynnsamma, bolagiserar dessa för att därefter få dem listade på lämplig marknadsplats. Så är fallet med Etiopien-exponerade Akobo som är listade på Euronext NOTC, ägt av Oslobörsen.

"De stora förväntningar som ställts på Archelons investeringsobjekt Akobo Minerals AB ser ut att nu kunna vara infriade. Akobo bedriver guldprospektering i Etiopien och i ett omfattande kärnborrningsprogram påvisat mycket höga guldhalter i en extremt rik mineralisering", säger vd Tore Hallberg i rapporten.

Archelon, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-0,9-0,7
Resultat före skatt-0,9-0,7
Nettoresultat-0,9-0,7
Kassaflöde från löpande verksamhet-0,8-0,6
Likvida medel1,31,118,2%
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005AB17-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Archelon

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Archelon

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev