Nyhet

Arctic

Arctic Zymes förbättrar rörelseresultatet under fjärde kvartalet

Norska enzymbolaget Arctic Zymes redovisar en högre omsättning och rörelsevinst i det fjärde kvartalet jämfört med fjolårsperioden.

Omsättningen steg 35,6 procent till 22,1 miljoner norska kronor (16,3).

Ebitda-resultat blev 6,8 miljoner norska kronor (4,9), med en ebitda-marginal på 30,8 procent (30,1).

Rörelseresultatet blev 6,2 miljoner norska kronor (4,5), med en rörelsemarginal på 28,1 procent (27,6).

Resultatet efter skatt blev 36,2 miljoner norska kronor (4,1), en ökning med 782,9 procent mot föregående år. I resultatet ingår en positiv skatteeffekt på 33,0 miljoner norska kronor. Rensat för denna blev vinsten 3,2 miljoner norska kronor.

Bolagets fokus under 2021 blir på fortsatt försäljningstillväxt och ökad lönsamhet. Investeringar som görs i nya anläggningar och en expansion av befintliga samt i talangfull personal kommer att vara kärnan i bolagets organiska tillväxtstrategi, uppges det under utsikter.

Arctic Zymes, MNOKQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning22,116,335,6%
EBITDA6,84,938,8%
EBITDA-marginal30,8%30,1%
Rörelseresultat6,24,537,8%
Rörelsemarginal28,1%27,6%
Nettoresultat36,24,1782,9%


http://media.finwire.com/media/FWM0059341-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ArcticZymes

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ArcticZymes

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt