Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

ArcticZymes aktie (AZT) – Nyheter, aktiekurs, analys, riktkurs och mycket mer

Om bolaget

På den här sidan samlar vi en stor mängd information om bolaget/aktien ArcticZymes, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, riktkurser, insynstransaktioner, blankningspositioner och mycket mer – allt för att du ska kunna lära dig mer, följa och bevaka bolaget. Vad händer med ArcticZymes? Varför stiger/sjunker aktien? Vad säger analysrekommendationerna? Är aktien köpvärd eller inte? Hur handlar insiders?

Vi tipsar också om vår smidiga app för bolagsbevakning, var du kan läsa mer om bolaget, se aktuell aktiekurs samt köpa aktier i bolaget ArcticZymes!

ArcticZymes – Vad gör bolaget ArcticZymes?

ArcticZymes är ett bioteknikbolag. Bolaget specialiserar sig inom forskning och framställning av läkemedel för behandling av sjukdomar som belastar immunsystemet, samt läkemedel för sårläkning. Störst inriktning återfinns inom utveckling av glukaner, framtagande av immunstimulerande medel, samt analys av enzymer hos fisk och räkor. Visionen är att testa och utveckla medicinen för att sedan föra vidare dessa i användning för olika RNA och DNA processer. Bolagets huvudkontor ligger i Tromsö.

Ska man investera i ArcticZymes aktie?

Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i ArcticZymes en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i ArcticZymes.

Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!

Följ och bevaka ArcticZymes med vår app
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Enkel guide: Så här gör du om du vill köpa aktier i ArcticZymes via Avanza

I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:

Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare

Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.

Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)

När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.

Läs mer och öppna ISK hos Avanza

OBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.

Läs mer och öppna KF hos Avanza

Steg 3: Sök efter ArcticZymes

När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.

Steg 4: Köp aktier i ArcticZymes

När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i ArcticZymes!

Handla aktier i ArcticZymes
Sveriges nöjdaste kunder i över 10 år på rad
Handla aktier, fonder och derivat
Bli kund snabbt, enkelt och gratis

Inspiration: Hitta och investera i liknande bolag som ArcticZymes

Ett sätt att lära sig mer om bolaget och branschen kan vara genom att även studera och läsa på mer om liknande bolag som befinner sig i samma, eller närliggande, bransch. Kanske finner du andra konkurrerande bolag som du är mer intresserad av att köpa aktier i? Eller kanske tror du starkt på hela branschen som helhet och vill sprida dina risker över flera bolag som rider på samma underliggande trend? Oavsett vilket listar vi nedan eventuella bolag (främst nordiska) som tillhör branschen Biotech.

Hansa Biopharma

Hansa Biopharma är verksamma inom bioteknik. Bolaget är specialiserade inom forskning och utveckling av immunmodulerande enzymer.

Läs mer om Hansa Biopharma

Ellen

Ellen är specialiserade inom bioteknik. Idag är bolaget inriktade mot produkter för kvinnors hälsa.

Läs mer om Ellen

Fluicell

Fluicell är ett teknikbolag. Specialisering sker inom bearbetning och studering av cellers sammansättning vid läkemedelsutvecklingar.

Läs mer om Fluicell

Gabather

Gabather är ett läkemedelsbolag. Idag innehas affärsinriktning mot att utveckla läkemedelskandidater för behandling av nervsjukdomar.

Läs mer om Gabather

Attana

Attana bedriver forskning och utveckling av läkemedel.

Läs mer om Attana

Fler frågor och svar om att investera i ArcticZymes aktie

Som vi ovan har varit noga med att poängtera är det viktigt att du läser på och lär dig mer om bolaget ArcticZymes innan du eventuellt gör en investering i aktien.

Går ArcticZymes aktie att handla på börsen?

Ja, ArcticZymes är börsnoterade i Norge, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för ArcticZymes.

Var kan jag investera i ArcticZymes aktie?

Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i ArcticZymes. Hos dessa nätmäklare kan du även se ArcticZymes aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).

Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.

Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!

*79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Hur kan jag lära mig mer och analysera ArcticZymes?

Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien ArcticZymes på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.

Har ArcticZymes utdelning (och direktavkastning)?

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett procentuellt mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Som vi tipsade om ovan finner du mer information om ArcticZymes utdelning via exempelvis Avanza eller Börsdata där du kan finna mer omfattande historik och jämföra med andra bolag.

Visa hela beskrivningen ▼
Om aktien
NamnArcticZymes
TickerAZT
ListaOslo Bors
LandNorge
SektorHälsovård
BranschBiotech
Första handelsdag04 Nov 2005
Antal ägare Avanza2,021 st
Antal ägare Nordnet2,552 st

ArcticZymes aktiekurs - Analysera och köp aktien

Nedan listar vi tjänster som Börskollen gillar och som du kan använda för att handla eller analysera ArcticZymes. Vi använder själva Avanza för långsiktig aktiehandel samt TradingView och Börsdata för analys. Om du vill köpa och sälja mer frekvent tipsar vi istället om den världsledande tradingplattformen IG.

Köp ArcticZymes

Analysera ArcticZymes

Handla ArcticZymes

79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Podcasts
PM
Blankning
Analyser

Nyheter om ArcticZymes

Oj, här var det tomt just nu.

Vi har inte hittat några nyheter än.

Visa mer

Riktkurser ArcticZymes

Analyser ArcticZymes

Rapportestimat ArcticZymes

Podcasts ArcticZymes

Videos ArcticZymes

Nyhetsbrev

Mer från Börskollen

Köp aktien ArcticZymes

Börskollen använder själva
Sveriges nöjdaste kunder i över 10 år på rad
Handla aktier, fonder och derivat
Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Daniel har ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.