Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Argentina uppger att Josemaria planerar miljardinvestering i landet

Lundinsfärens Josemaria Resources kommer att investera totalt 4,2 miljarder dollar i Argentina. Det uppger Argentinas regering, enligt Bloomberg News.

Enligt det latinamerikanska landet kommer investeringarna att uppgå till 4 miljarder dollar. Byggandet av gruvan i San Juan-provinsen väntas ta fem år och investeringen går loss på 3,1 miljarder dollar. Enligt regeringen kommer därefter 900 miljoner dollar investeras under efterföljande år och 200 miljoner dollar investeras när gruvan läggs ned.

Argentina uppger också att det skapas 3 000 direkta eller indirekta arbetstillfällen i samband med etableringen av gruvan och därefter 2 500 jobb under tiden som gruvan är aktiv.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Josemaria Resources

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Josemaria Resources

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt