Återhämtning i USA och Tyskland under sommaren, hoppas kunna nå ett av målen för 2020 - Scibases vd

Nyhet

Återhämtning i USA och Tyskland under sommaren, hoppas kunna nå ett av målen för 2020 - Scibases vd

Scibases basverksamhet kring Nevisense-tester såg en återhämtning på marknaderna i USA och Tyskland i sommar efter den negativa påverkan från covid-19. Det uppger vd Simon Grant i senaste nyhetsbrevet.

Grant kan också meddela att man planerar att lansera den första versionen av den nya plattformen, Nevisense Go, den 29 oktober.

”Det har tagit oss lite längre tid än väntat på grund av pandemin och den väldigt resursintensiva MDR-processen”, säger han.

Vad gäller det övergripande marknadsläget och påverkan på den från covid-19 säger Grant att man började se ett ökat intresse för bolagets produkter i juni. Beställningarna började också då att komma tillbaka från befintliga kunder.

”Detta är mycket positivt, men i allmänhet har kunderna varit tveksamma att investera i nya enheter. Sammantaget verkar det tredje kvartalet vara tillbaka på rätt spår och det driver på våra förhoppningar om att vi ska nå ett av våra mål för 2020 - lönsamhet på den tyska marknaden på lokal basis. Huvudpoängen är att efter en mycket tuff period återvänder marknaden, kunder och patienter”, säger Grant.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Scibase

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Scibase

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev