Attendo ökar omsättning och justerat rörelseresultat - positiv trend i Skandinavien

Nyhet

{newsItem.title}

Attendo ökar omsättning och justerat rörelseresultat - positiv trend i Skandinavien

Vård- och omsorgsbolaget Attendo redovisar ökande omsättning och justerat rörelseresultat i andra kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen steg 3,1 procent till 3 207 miljoner kronor (3 112). Den organiska tillväxten uppgick till 4,8 procent.

Ebita-resultatet uppgick till 162 miljoner kronor (153), med en ebita-marginal på 5,1 procent (4,9).

Det justerade ebita-resultatet uppgick till 53 miljoner kronor (42).

Rörelseresultatet blev 136 miljoner kronor (-849). Rörelsemarginalen var 4,2 procent.

Justerat rörelseresultat utföll på 136 miljoner kronor (122), med en justerad rörelsemarginal på 4,2 procent (3,9).

Resultatet efter skatt blev -19 miljoner kronor (-975). Det andra kvartalet föregående år belastades av en nedskrivning av goodwill samt av nyttjanderättstillgångar på totalt - 971 miljoner kronor.

Resultat per aktie hamnade på -0,12 kronor (-6,06). Justerat resultat per aktie blev 0,19 kronor (0,11).

Bolagets vd Martin Tivéus uppger att turn-around programmet i Finland fortsätter enligt plan.

"Vi fortsätter att leverera enligt plan på vårt turnaround program i Finland och kan uppvisa en god organisk tillväxt som följd av fler sålda platser samt prisjusteringar som balanserar kostnaderna för den nya bemanningslagen. Medan pandemin har haft en ytterst begränsad effekt i vår finska verksamhet, har den varit desto kraftigare i Skandinavien. Vi ser dock en positiv trend i antalet sålda platser i Skandinavien, från en mycket låg nivå under första kvartalet. Under kvartalet har vi även låtit göra en grundlig analys av vårt arbete under pandemin i Sverige. Den visar på flera lärdomar, men också att Attendo som helhet klarat pandemin väl", skriver Tivéus i rapporten.

Attendo, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning3 2073 1123,1%
EBITA1621535,9%
EBITA-marginal5,1%4,9%
EBITA, justerat534226,2%
Rörelseresultat136-849
Rörelsemarginal4,2%
Rörelseresultat, justerat13612211,5%
Rörelsemarginal, justerad4,2%3,9%
Nettoresultat-19-975
Resultat per aktie, kronor-0,12-6,06
Resultat per aktie, justerat, kronor0,190,1172,7%
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM00631F8-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Attendo

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Attendo

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev