Nyhet

Aurora

Aurora Cannabis intäkter sämre än väntat, men aktien återhämtade sig i efterhandeln

Aurora Cannabis redovisar intäkter under analytikernas förväntan i andra kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Totala mängden såld cannabis ökade kraftigt jämfört med samma period föregående år.

Nettointäkterna uppgick till 67,7 miljoner kanadensiska dollar, mot väntade 68,9 miljoner kanadensiska dollar enligt en sammanställning av Bloomberg.

Totala mängden såld cannabis ökade med 61 procent jämfört med föregående års period till 15 253 kilo.

Auroras ledning ser att bolaget med starka bruttomarginaler och minskade kostnader fortsatt jobbar mot sitt mål om ett positivt kassaflöde.

I torsdagens efterhandel handlades Aurora Cannabis upp 4,7 procent på rapporten. I ordinarie handel föll aktien dock med nära 24 procent i samband med säljpress generellt i sektorn.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Aurora Cannabis

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aurora Cannabis

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt