Aurora Cannabis intäkter sämre än väntat, men aktien återhämtade sig i efterhandeln

Nyhet

{newsItem.title}

Aurora Cannabis intäkter sämre än väntat, men aktien återhämtade sig i efterhandeln

Aurora Cannabis redovisar intäkter under analytikernas förväntan i andra kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Totala mängden såld cannabis ökade kraftigt jämfört med samma period föregående år.

Nettointäkterna uppgick till 67,7 miljoner kanadensiska dollar, mot väntade 68,9 miljoner kanadensiska dollar enligt en sammanställning av Bloomberg.

Totala mängden såld cannabis ökade med 61 procent jämfört med föregående års period till 15 253 kilo.

Auroras ledning ser att bolaget med starka bruttomarginaler och minskade kostnader fortsatt jobbar mot sitt mål om ett positivt kassaflöde.

I torsdagens efterhandel handlades Aurora Cannabis upp 4,7 procent på rapporten. I ordinarie handel föll aktien dock med nära 24 procent i samband med säljpress generellt i sektorn.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Aurora Cannabis

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Aurora Cannabis

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev