Autodesk budar på konkurrenten Altium - som säger nej - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Autodesk budar på konkurrenten Altium - som säger nej

Mjukvarubolaget Autodesk har erbjudit sig att köpa australiska konkurrenten Altium för 5,1 miljarder australiska dollar, motsvarande 32,7 miljarder kronor, men fått ett nej. Det rapporterar Reuters.

Autodesk erbjuder 38,50 australiska dollar per aktie vilket innebär en premie på 41,5 procent jämfört med Altiums senaste stängningskurs. Men detta till trots väljer Altium att tillbakavisa det eftersom man finner erbjudandet att vara för lågt.

Altium är dock öppna för nya bättre bud vilket fick aktien att stänga upp 39 procent på fredagen. Dessförinnan var aktien ned cirka 20 procent i år. I februari rapporterade Altium ett vinsttapp på nära 15 procent för det första halvåret.

Analytiker uppger till Reuters att det är osannolikt att Autodesk återvänder med ett materiellt högre bud. Däremot kan erbjudandet komma att gradvis förbättras för ett större engagemang från Altiums styrelse. Autodesk har till nyhetsbyrån sagt att man är villiga att diskutera vidare med Altium.

https://www.prnewswire.com/news-releases/autodesk-confirms-proposal-to-acquire-electronic-design-software-leader-altium-limited-301306499.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Autodesk

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Autodesk

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev