Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Autodesk

Autodesk budar på konkurrenten Altium - som säger nej

Mjukvarubolaget Autodesk har erbjudit sig att köpa australiska konkurrenten Altium för 5,1 miljarder australiska dollar, motsvarande 32,7 miljarder kronor, men fått ett nej. Det rapporterar Reuters.

Autodesk erbjuder 38,50 australiska dollar per aktie vilket innebär en premie på 41,5 procent jämfört med Altiums senaste stängningskurs. Men detta till trots väljer Altium att tillbakavisa det eftersom man finner erbjudandet att vara för lågt.

Altium är dock öppna för nya bättre bud vilket fick aktien att stänga upp 39 procent på fredagen. Dessförinnan var aktien ned cirka 20 procent i år. I februari rapporterade Altium ett vinsttapp på nära 15 procent för det första halvåret.

Analytiker uppger till Reuters att det är osannolikt att Autodesk återvänder med ett materiellt högre bud. Däremot kan erbjudandet komma att gradvis förbättras för ett större engagemang från Altiums styrelse. Autodesk har till nyhetsbyrån sagt att man är villiga att diskutera vidare med Altium.

https://www.prnewswire.com/news-releases/autodesk-confirms-proposal-to-acquire-electronic-design-software-leader-altium-limited-301306499.html

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Autodesk

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Autodesk

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt