Bang & Olufsen slår estimaten i tredje kvartalet - behåller helårsprognoser

Nyhet

{newsItem.title}

Bang & Olufsen slår estimaten i tredje kvartalet - behåller helårsprognoser

Danska hemelektronikproducenten Bang & Olufsen redovisar en omsättning i linje med förväntat under tredje kvartalet. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg 13,9 procent till 698 miljoner danska kronor (613). Utfallet kan jämföras med analytikerkonsensus som låg på 687,7 enligt Bloombergs sammanställning.

Ebitda-resultat blev 63 miljoner danska kronor (43), med en ebitda-marginal på 9,0 procent (7,0).

Rörelseresultatet blev 28 miljoner danska kronor (-1). Rörelsemarginalen var 4,0 procent.

Resultatet efter skatt blev 13 miljoner danska kronor (-275).

Gällande guidning för helåret prognostiserar bolaget fortfarande att justerat ebit blir -50 till +25 miljoner danska kronor och att intäkterna landar mellan 2,3 till 2,5 miljarder danska kronor.

Estimaten från analytikerna för dessa poster ligger på -6,23 miljoner danska kronor respektive 2,42 miljarder danska kronor.

Bolaget tror att det fria kassaflödet kommer uppgå till mellan noll och 100 miljoner danska kronor. Tidigare prognos var mellan -50 och 100 miljoner danska kronor.

Vd:n Kristian Teär kommenterar att kvartalsresultaten är en bekräftelse av en fungerande strategi, och att kostnadsbesparingarna fortsätter som planerat. Digitalt fokus har blivit fortsatt förstärkt.

Bang & Olufsen, MdkkQ3-2020/2021KonsensusFörändring mot konsensusQ3-2019/2020Förändring
Nettoomsättning698687,71,5%61313,9%
EBITDA634346,5%
EBITDA-marginal9,0%7,0%
Rörelseresultat28-1
Rörelsemarginal4,0%
Nettoresultat13-275


http://media.finwire.com/media/FWM005D3F1-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Bang & Olufsen (DK)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Bang & Olufsen (DK)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev