Nyhet

Bayer överklagar cancerdom till högsta domstolen i USA

Det var på måndagen som tyska life science-giganten Bayer lämnade in ett framförande till USA:s högsta domstol efter att lägre instanser funnit att de sålt cancerframkallande produkter. Det skriver New York Post.

Ett stort antal kunder har stämt Bayer och menar att deras ogräsmedel Roundup orsakat cancer. De lägre instanserna har funnit att flera kunder haft rätt och att Bayer inte tydligt nog beskrivit produktens cancerogena effekter. Bayer har förlorat tre överklagande domar och vänder sig nu till USA:s högsta domstol.

En man som fick cancer blev i de lägre instanserna berättigad 80 miljoner dollar i skadestånd från Bayer. Advokater säger att detta fall kan hjälpa till att bedöma flera hundra liknande stämningar.

Bayer planerar att ersätta glyfosaten med andra aktiva ingredienser.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Bayer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Bayer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt