Nyhet

Bengt

Bengt Ågerup-associerade Nexttobe kan komma att notera nytt life science-bolag

Bengt Ågerup-associerade riskkapitalbolaget Nexttobe kan komma att notera life science-bolaget Lokon Pharma. Ett annat alternativ skulle också kunna vara att sälja det till en större aktör som kan driva produkten till ett godkännande.

Det skriver Di.

Detta borde ske inom ett till två år på grund av de kommande kostnaderna enligt Nexttobes vd Erika Kjellberg Eriksson.

Nexttobe, som tidigare noterat diagnostikbolaget Q-linea, investerade merparten av sina 60 miljoner kronor i Lokon Pharma enligt senaste årsredovisningen.

”Om man tittar på vad liknande bolag har sålts för så är det många miljarder vi pratar om. Det är generellt höga värderingar för den här typen av bolag. Det här kan bli vår största försäljning”, kommenterar Kjellberg Eriksson.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lokon Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lokon Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt