Nyhet

Beyond

Beyond Frames ökar intäkterna samtidigt som rörelseförlusten steg i tredje kvartalet

Spelutvecklingsbolaget Beyond Frames redovisar ökade intäkter samtidigt som rörelseförlusten steg i tredje kvartalet 2021 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen steg 59,3 procent till 4,3 miljoner kronor (2,7). Aktiverat arbete för egen räkning uppgick till 3,8 miljoner kronor (-1,4).

Ebitda-resultat blev -1,3 miljoner kronor (1,0).

Rörelseresultatet blev -4,0 miljoner kronor (-0,9).

Resultatet före skatt var -3,7 miljoner kronor (-4,7).

Resultatet efter skatt blev -3,7 miljoner kronor (-4,7). Resultat per aktie hamnade på -0,23 kronor (-0,40).

- Tredje kvartalet har varit en otroligt spännande period av vår expansion då vi byggt ut vår kapacitet för kommande tillväxt. Vi har genomfört en nyemission om 45 miljoner kronor före emissionskostnader, rekryterat mycket seniora personer till ledningsgruppen och till våra spelstudior och tillsätter nu även en ny vd och koncernchef, Ace St. Germain. Dotterbolaget Moon Mode har nyligen lanserat spelet Spacefolk City med 4,5 av 5 i betyg. Ett flertal spel är under utveckling, kommenterar tillförordnad vd Ricky Helgesson i delårsrapporten.

- VR-marknaden utvecklas i hög hastighet och Beyond Frames är väl positionerat med dialoger på rätt nivå med ledande plattformsägare som söker högkvalitativt innehåll. Vi för samtidigt dialoger med en växande skara studior och IP-ägare. Med alla satsningar som görs inom VR, MR och AR, ser vi en enorm tillväxt de kommande tio åren. Vår ambition är att växa ännu snabbare än vår marknad och nyttja vår position i en bransch som fortfarande har begränsad konkurrens för att bli en av de största innehållsleverantörerna av högkvalitativ underhållning till metaverse-plattformar. Jag ser med tillförsikt fram emot vår fortsatta tillväxtfas där vi investerar för framtiden och med ambitionen om att bli en av världens största leverantörer av spel inom VR, MR och AR och en etablerad leverantör till framtidens metaverse, fortsätter Ricky Helgesson.

Beyond Frames, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning4,32,759,3%
EBITDA-1,31,0
EBITDA-marginal37,0%
Rörelseresultat-4,0-0,9
Resultat före skatt-3,7-4,7
Nettoresultat-3,7-4,7
Resultat per aktie, kronor-0,23-0,40


http://media.finwire.com/media/FWS006A374-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Beyond Frames

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Beyond Frames

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt