Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biden sätter stopp för Trumps svar på opioidkrisen - WP

Den amerikanske presidenten Joe Biden sätter stopp för Donald Trumps policy som skulle göra det möjligt för nästan alla läkare att förskriva buprenorfin för att behandla opiatberoende. Detta trots att beslutet, som var bland Donald Trumps sista på presidentposten, har hyllats av läkare, enligt Washington Post.

Trumps policy skulle ta bort kravet på att läkare som är registrerade hos Drug Enforcement Administration, DEA, måste ha en särskild dispens att skriva ut buprenorfin för behandling av opioidanvändningsstörning. Detta skulle ge hundratusentals fler läkare möjligheten att skriva ut dessa recept. I dagsläget har enbart 4 procent av den amerikanska läkarkåren denna dispens, enligt Redeye som kort efter beskedet kom med en kommentar.

Bidenadministrationen anser nu att planen var prematur men lovar att fortsätta jobba för att "öka tillgången till buprenorfin, minska överdoserna och rädda liv", skriver tidningen. Trumpadministrationens plan ska enligt Bidenadministrationen ha dragits med juridiska och operativa problem, bland annat genom att inte ha lyckats få ett godkännande från Vita husets budgetansvariga, enligt uppgifter till tidningen.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Orexo

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Orexo

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt