Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Biden sätter stopp för Trumps svar på opioidkrisen - WP

Den amerikanske presidenten Joe Biden sätter stopp för Donald Trumps policy som skulle göra det möjligt för nästan alla läkare att förskriva buprenorfin för att behandla opiatberoende. Detta trots att beslutet, som var bland Donald Trumps sista på presidentposten, har hyllats av läkare, enligt Washington Post.

Trumps policy skulle ta bort kravet på att läkare som är registrerade hos Drug Enforcement Administration, DEA, måste ha en särskild dispens att skriva ut buprenorfin för behandling av opioidanvändningsstörning. Detta skulle ge hundratusentals fler läkare möjligheten att skriva ut dessa recept. I dagsläget har enbart 4 procent av den amerikanska läkarkåren denna dispens, enligt Redeye som kort efter beskedet kom med en kommentar.

Bidenadministrationen anser nu att planen var prematur men lovar att fortsätta jobba för att "öka tillgången till buprenorfin, minska överdoserna och rädda liv", skriver tidningen. Trumpadministrationens plan ska enligt Bidenadministrationen ha dragits med juridiska och operativa problem, bland annat genom att inte ha lyckats få ett godkännande från Vita husets budgetansvariga, enligt uppgifter till tidningen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Orexo

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Orexo

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt