Nyhet

Biofrigas ökar rörelseförlusten, har flera presumtiva kunder som väntar - vd

Biogasbolaget Biofrigas redovisar som förväntat ingen omsättning under tredje kvartalet . Rörelseförlusten ökade.

Vd Jonas Stålhandske säger att det finns ett flertal presumtiva under som väntar otåligt på att verifieringen ska bli färdig varvid CryoSep kan börja säljas på allvar.

Rörelseresultatet blev -0,9 miljoner kronor (-0,4).

Resultatet före och efter skatt var -0,9 miljoner kronor (-0,4).

Resultat per aktie hamnade på -0,09 kronor (-0,06).

Likvida medel uppgick till 9,1 miljoner kronor (0,5).

"Jag ser fram emot att kunna informera om många intressanta och positiva händelser i Biofrigas under nästa år, inte minst ser vi fram emot att regeringen beslutar i enlighet med Biogasmarknadsutredningens förslag. Då kommer de närmaste tio åren att vara extremt intressanta för oss och för hela biogasbranschen", skriver vd:n Jonas Stålhandske.

Biofrigas, MkrQ3-2020Q3-2019
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-0,9-0,4
Resultat före skatt-0,9-0,4
Nettoresultat-0,9-0,4
Resultat per aktie, kronor-0,09-0,06
Likvida medel9,10,5

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Biofrigas

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Biofrigas

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt