Nyhet

Biofrigas uppdaterar kring verifieringen av Cryosep-tekniken

Biogasbolaget Biofrigas lämnar en uppdatering kring verifieringen av Cryosep-tekniken. De senaste månaderna har verifieringen av bolagets anläggning pågått på verkstad i Stenungsund. Arbetet har bekräftat genomförda förbättringar, gett nya insikter i anläggningens prestanda och har även resulterat i identifierade förbättringar inför sista fasen av verifieringen som kommer att ske i skarp miljö hos kund, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

- Genom verifieringen har vi fått ett tydligt besked om att de förändringar som vi genomfört gett avsett resultat. Vi har också tagit till oss ny kunskap om hur anläggningen fungerar och har i samråd med vår kund identifierat ytterligare förbättringar som kommer att inkluderas inför verifieringens sista steg. Vi har haft en del förseningar vid intrimning av processtabilitet samt inleveranser av kompletterande material, men det är inte något som vi ser som besvärande inför nästkommande faser i arbetet. Däremot vill vi ge oss chansen att noggrant verifiera våra nyfunna insikter genom kompletterande tester samt att genomföra de förbättringar vi identifierat för att sista fasen i verifieringen skall bli så bra som möjligt, säger Jonas Stålhandske, vd för Biofrigas.

Bolaget planerar samtidigt flytten av anläggningen till kund vilket, utöver införande av beslutade förbättringar, innefattar transport, markarbete och inkoppling på befintlig rötgaskammare vars rötgas kommer att renas, uppgraderas och förvätskas till flytande biogas. Installation och start av testerna beräknas ske under första kvartalet nästa år.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Biofrigas

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Biofrigas

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt