Nyhet

Biosergen

Biosergen gjorde en förlust på 12,6 miljoner kronor under Q2

Forskningsbolaget Biosergen redovisar som planerat ingen omsättning för det andra kvartalet. Förlusten uppgick till 12,6 miljoner kronor. Några jämförelsesiffror finns inte.

Ebitda-resultat blev -12,5 miljoner kronor.

Rörelseresultatet blev -12,5 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt blev -12,6 miljoner kronor.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -12,7 miljoner kronor.

Likvida medel uppgick till 41,3 miljoner kronor.

Biosergens produkt är antisvampläkemedlet BSG005 för vilket man nyligen erhållit ”orphan drug status” i USA, vilket är en viktig milstolpe.

”Detta dels för att det underlättar hela den kliniska utvecklingsfasen som vi nu går in i, dels för att det ökar den redan betydande kommersiella möjligheten som BSG005 erbjuder”, kommenterar vd Peder Andersen.

Framåt tänker bolaget jobba med fas 1-studien i Australien samt slutföra utformningen av fas 2-programmet med rådgivare. ”Och vi förväntar oss också nyheter om vår europeiska orphan drug status-ansökan från EMA”, säger Peder Andersen.
Biosergen började handlas på Nasdaq First North under sommaren.

Biosergen, MkrQ2-2021
Nettoomsättning0
EBITDA-12,5
Rörelseresultat-12,5
Nettoresultat-12,6
Kassaflöde från löpande verksamhet-12,7
Likvida medel41,3


http://media.finwire.com/media/FWS006510B-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Biosergen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Biosergen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt