Bodyflight minskade omsättning och vinst i Q3, kunderna har kommit tillbaka under kvartalet

Nyhet

Bodyflight minskade omsättning och vinst i Q3, kunderna har kommit tillbaka under kvartalet

Upplevelsebolaget Bodyflight, som driver två vindtunnlar i Bromma och Göteborg (Säve), redovisar en lägre omsättning och vinst i det tredje kvartalet jämfört med året innan.

Omsättningen sjönk 40,5 procent till 4,7 miljoner kronor (7,9).

Rörelseresultatet blev 0,8 miljoner kronor (1,1), med en rörelsemarginal på 17,0 procent (13,9).

Resultatet både före och efter skatt var 0,3 miljoner kronor (0,6). Resultatet per aktie hamnade på 0,02 kronor (0,05).

"Under kvartalet kom kunderna åter igen. Vi har satsat lite mer på marknadsföring igen för att nå ut till våra kunder. Tyvärr har vi liksom branschen svårt att nå företagsmarknaden även om vi nu får förfrågningar från små företag och mindre avdelningar hos större företag", säger vd Anders Eriksson.

Han fortsätter med att säga att privatpersonerna hittade tillbaka liksom sportsmän.

"I båda anläggningarna har vi kurser för barn och ungdomar – Flykids som flyger på riktigt bra. Beläggningen har varit väldigt stark (ungefär som 2019) under september och trenden har fortsatt", säger Eriksson.

Bodyflight, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning4,77,9-40,5%
Rörelseresultat0,81,1-27,3%
Rörelsemarginal17,0%13,9%
Resultat före skatt0,30,6-50,0%
Nettoresultat0,30,6-50,0%
Resultat per aktie, kronor0,020,05-60,0%

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Bodyflight

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Bodyflight

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev