Bodyflight minskar omsättning men förbättrar resultatet - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Bodyflight minskar omsättning men förbättrar resultatet

Upplevelsebolaget Bodyflight minskade omsättningen men förbättrade resultatet i det fjärde kvartalet.

Omsättningen sjönk 30,8 procent till 7,2 miljoner kronor (10,4).

Rörelseresultatet blev 1,5 miljoner kronor (-19,2), med en rörelsemarginal på 20,8 procent.

Resultatet före skatt var 1,1 miljoner kronor (-19,7). Resultatet efter skatt blev 1,1 miljoner kronor (-15,7). Resultat per aktie hamnade på 0,09 kronor (-1,26). Under fjolåret ingår en stor avskrivning om 21,4 miljoner kronor. I år är den posten 0,7 miljoner kronor.

Ingen utdelning föreslås.

"Vi går in i 2021 med höga förväntningar om att få bukt med covid-19 och påbörja vår återhämtning. Vi ser flera glädjande tecken att vi går ljusare tider till mötes", skriver bolagets nya vd Nicklas Lundin i rapporten.

Bodyflight-chefen skriver att besparingsprogrammet som företaget drivit fick full effekt under det fjärde kvartalet. Det gör att bolaget går in i 2021 med en rejält mindre kostnadsmassa.

Bodyflight, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning7,210,4-30,8%
Rörelseresultat1,5-19,2
Rörelsemarginal20,8%
Resultat före skatt1,1-19,7
Nettoresultat1,1-15,7
Resultat per aktie, kronor0,09-1,26
Utdelning per aktie, kronor0


http://media.finwire.com/media/FWS005B37F-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Bodyflight

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Bodyflight

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev