Nyhet

Bodyflight

Bodyflight ökar omsättning under tredje kvartalet

Upplevelsebolaget Bodyflight redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten var oförändrad.

Omsättningen steg 40,4 procent till 6,6 miljoner kronor (4,7).

Rörelseresultatet blev 0,8 miljoner kronor (0,8), med en rörelsemarginal på 12,1 procent (17,0). Borträknat omställningsstöd var siffrorna 0,6 miljoner kronor (0), vilket innebär att bolaget gjort en återhämtning från 2020.

Resultatet före skatt var 0,4 miljoner kronor (0,3).

Resultatet efter skatt blev 0,5 miljoner kronor (0,3), en ökning med 66,7 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,04 kronor (0,02), vilket innebär en ökning med 100,0 procent mot föregående år.

"Den största händelsen under perioden har tveklöst varit den gradvisa öppningen av Sverige. Som bolag har det påverkat Bodyflight på ett positivt sätt eftersom människor rör sig ute och umgås på ett friare sätt. Många kunder som har köpt eller fått presentkort i gåva har nu hittat tillbaka till Bodyflight", kommenterar vd Micha Velasco.

Vidare bedömer bolaget att de nya föreslagna reglerna om covidpass inte påverkar bolaget negativt.

Bodyflightchefen kommenterar även utsikterna.

"I takt med att båda vindtunnlarna har öppnat upp sju dagar i veckan har vi återanställt samt nyanställt personal. /.../ Arbetet med att förstärka de digitala kanalerna fortgår och visar lovande resultat. Det digitala arbetet bedöms som fortsatt viktigt för att driva en lönsam digital affär. En ny hemsida och ett nytt bokningssystem håller på att tas fram vilket kommer att ge en bättre kundresa med ökad konvertering och försäljning framöver."

Bolaget har under hösten intensifierat sitt arbete för att att nu ut till friskvårdsmarknaden, något som uppges börja ge resultat.

Bodyflight, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning6,64,740,4%
Rörelseresultat0,80,80,0%
Rörelsemarginal12,1%17,0%
Resultat före skatt0,40,333,3%
Nettoresultat0,50,366,7%
Resultat per aktie, kronor0,040,02100,0%


http://media.finwire.com/media/FWS006A4A1-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Bodyflight

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Bodyflight

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt