Boozt har goda förutsättningar för mer tillväxt - Carlsquare inleder uppdragsbevakning

Nyhet

{newsItem.title}

Boozt har goda förutsättningar för mer tillväxt - Carlsquare inleder uppdragsbevakning

Carlsquare har i en uppdragsanalys av e-handelsbolaget Boozt satt ett motiverat värde på 179 kronor.

I analysen uppger Carlsquare att Boozt, som dragit nytta av covid-19, har goda förutsättningar för en fortsatt tillväxt.

Bolagets genomsnittliga tillväxttakt har varit 43,1 procent mellan 2016-2019. Under coronaåret 2020 bedöms tillväxten ha uppgått till 26,5 procent.

”Vi tror att bolaget kan upprätthålla en hög tillväxt även de kommande åren, mycket tack vare en god förmåga att hålla den befintliga kundbasen aktiv och en fortsatt förväntad kundtillväxt när e-handelns penetrationsgrad tilltar”, skriver Carlsquare.

Förväntningarna är att tillväxten landar på 19,5 procent under 2021, pådriven av heminredning och booztlet.com. Lönsamheten tros bli lägre på grund av en lägre bruttomarginal. Förväntningarna är att rörelsemarginalen blir 4,2 procent mot fjolårets 6,2 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev