Boozt presenterar lönsamhetssiffror under förväntan - Carlsquare

Nyhet

Boozt

Boozt presenterar lönsamhetssiffror under förväntan - Carlsquare

Analyshuset Carlsquare skriver i en kommentar kring e-handelsbolaget Boozt att dess lönsamhet var under förväntningarna efter att bolaget idag släppt sin delårsrapport för det andra kvartalet.

Nyckeltalen från rapporten var klart under Carlsquares prognoser. Totala nettoomsättningen på 1 476 miljoner kronor var 6,8 procent under förväntan vilket till största delen förklaras av Boozlet.com och dess otillräckliga tillväxttakt. Bruttomarginalen låg på 39,8 procent medan Carlsquares prognos låg på 41,0 procent.

Det redovisade rörelseresultatet var på 80,9 miljoner kronor medan förväntningarna låg på 165,7 miljoner kronor. Avvikelserna i lönsamhetsmåtten förklaras i huvudsak av lägre omsättningen och lägre bruttomarginal än väntat.

Resultatet före skatt uppgick till 77,4 miljoner kronor, jämfört med prognosen på 162,3 miljoner kronor. Vinst per aktie uppgick till 0,94 kronor. Carlsquares prognos var 1,91 kronor per aktie.

Carlsquare avser att återkomma med nya uppdaterade prognoser samt en fullständig analys av Boozts andra kvartal inom kort.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev