Boozts Q3 har startat starkt med tillväxt på över 40 procent - vd

Nyhet

Boozts

Boozts Q3 har startat starkt med tillväxt på över 40 procent - vd

E-handelsbolaget Boozts vd Hermann Haraldsson uppger vid dagens rapportpresentation att bolaget har ett starkt momentum in i det tredje kvartalet, med en koncerntillväxt på över 40 procent.

Boozt rapporterade en omsättning i linje med väntat, samtidigt som rörelseresultatet kom in lägre än väntat i det andra kvartalet.

Haraldsson meddelade i samband med rapporten att tillväxten i juni var på 40 procent för Boozt, samt på runt 60 procent för Booztlet.com, vilket är ett momentum som sedan fortsatt in i det tredje kvartalet.

Till följd av den inledande väldigt starka tillväxten i Q3 var Boozt bekväma i att höja sin helårsguidning för omsättningstillväxten.

Boozts helårsguidning för omsättningstillväxt har höjts till mellan 27,5 och 32,5 procent, från tidigare 25-30 procent. Vidare har Boozt bekräftat sin tidigare guidning om en justerad rörelsemarginal på 5,5 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev