Börsveckan ger köpråd för nio aktier, säljråd för Firefly
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Börsveckan ger köpråd för nio aktier, säljråd för Firefly

Börsveckan

Börsveckan har analyser eller kommentarer på 14 bolag i den senaste utgåvan. Det resulterar i köpråd för Pandox, Getinge, CAG Group, Axfood, Collector Bank, Byggmax, SEB, Tele2 och Europris. Rekommendationen avvakta lämnas för Vitrolife, Alfa Laval, Kindred och Resurs samt ger säljråd för Firefly.

Hotellfastighetsbolaget Pandox föll på förra veckans delårsrapport, men Börsveckan ser nu ett köpläge i aktien.

Medicinteknikbolaget Getinge utvecklas åt rätt håll och tidningen upprepar sitt köpråd från i början av året.

IT-konsulten CAG Group kom med en bra delårsrapport, balansräkningen är starkt och värderingen är låg. Börsveckan gav köpråd i mars och anser att aktien är fortsatt köpvärd.

Brandskyddslösningsbolaget Firefly värderas alltför högt, bedömer tidningen och ger säljråd.

Medicinteknikbolaget Vitrolife är välskött med en urstark position inom fertilitetsbranschen. Värderingen är också därefter och Börsveckan fortsätter att avvakta med aktien.

Verkstadsbolaget Alfa Laval kom med en stark rapport och aktien har klättrat rejält. Tidningen ser inte tillräckligt med uppsida för ett nytt köpråd och sänker därför sitt råd till avvakta.

Dagligvarubolaget Axfood är en säker hamn. "Sammantaget luktar det lite köpläge i Axfood efter kurstappat i år", skriver Börsveckan.

Bettingbolaget Kindred har länge varit en favoritaktie för tidningen. Aktien har stigit 25 procent sedan det senaste köprådet i början av året. Börsveckan väljer nu att ta hem vinsten och sänker sitt råd till avvakta.

Nischbanken Collector har en stabil intjäning och värderingen är låg. "Av trion TF Bank, Resurs och Collector så blir rådet att köpa just Collector", skriver tidningen. Börsveckan kommenterar även Resurs där rådet blir avvakta.

Bygghandlarkedjan Byggmax värderas låg och möjligen närmar sig botten på marknadsfronten. Börsveckan väljer att behålla sitt köpråd från i början av året.

Storbanken SEB har en låg värdering och god direktavkastning. Köprådet från knappt tre år sedan står sig, anser tidningen.

Vidare kommenteras teleoperatören Tele2 och norska lågprishandlaren Europris som bägge fick en bra start på året. Köpråden kvarstår och aktierna är kvar i Börsveckans portfölj.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Alfa Laval

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt