Braincool är jättenöjda med resultatet av klinisk studie för att motverka Oral Mukosit - vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Braincool är jättenöjda med resultatet av klinisk studie för att motverka Oral Mukosit - vd

Medicinteknikbolaget Braincool rapporterade tidigare idag kliniska och statistiskt signifikanta resultat för att motverka Oral Mukosit med Cooral System, vilket utgör ett genombrott för ny behandlingsmetod. Den nordiska kliniska studien med 180 blodcancerpatienter som behandlats med Cooral System presenterades idag på en "late breaking session" vid ESMO 2020, European Society for Medical Oncology i Madrid.

- Sammantaget är vi jättenöjda, säger Braincools vd Martin Waleij i en intervju med Finwire.

- Det jag tycker man ska betona här är det är två olika patientgrupper och lymfomgruppen har länge kyltider. Det är patienter som på en femgradig skala har OMAS 4, att i genomsnitt ha förebyggt det till 1,7 är faktiskt sensationella resultat.

Kostnaden för patienter som utvecklar svår OM i samband med stamcellstransplantation har beräknats till över 70 000 dollar per patient i USA. Resultaten indikerar att merparten av dessa sjukvårdskostnader kan förebyggas, framhåller Martin Waleij.

- Det har också betydelse för långa svåra kyltider indikerar också att det här omfånget, om man tittar på solida tumörer som är prostata-, bröst-, mag-, tarmcancer, har man ofta kemoterapi på kanske fyra timmar varannan eller var tredje vecka. Att man då kylt patienter i en väldigt svår situation under lång tid indikerar att omfånget på den här produkten kommer att kunna bli väldigt stort.

Braincool fick i juni marknadsgodkännande, CE-märkning, i Europa för Cooral Systems för att motvera Oral Mukosit.

- Det som står främst på agendan här nu är marknadsgodkännande i USA och att utreda processen med godkännande i Japan. Vi ska naturligtvis ta den här studien till en vetenskaplig publikation i en högt rankat medicinsk tidskrift, det är jätteviktigt.

Braincool har även börjat med produktionprocessen inom området för att bygga upp en produkt för att starta en lansering.

- I och med att förebyggandet av Oral Mukosit var väldigt bra, så finns det goda förutsättningar att utreda om man kan få reimbursement (försäkringsersättning) för den här produkten i USA och Japan.

Braincool skrev i delårsrapporten för andra kvartalet 2020, som publicerades den 28 augusti, att bolaget har tillräckligt med kapital för att säkerställa verksamheten för de kommande tolv månaderna.

Braincool handlas sedan 2014 på Spotlight Stock Market, som tidigare hette Aktietorget. Bolaget
siktar på att byta marknadsplats till Nasdaq First North.

- Vi har en plan som siktar på första kvartalet 2021. Vi ska inte rekrytera några pengar i samband med att vi byter lista. Jag upplever inte det här som någon komplex process, avslutar Martin Waleij.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BrainCool

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien BrainCool

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt