Nyhet

Briox

Briox ökar omsättning men även förlusten - corona har varit kännbart för bolaget

Affärssystembolaget Briox redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Omsättningen steg 33,3 procent till 1,2 miljoner kronor (0,9). Bolaget aktiverade även arbete för egen räkning om 1,4 miljoner kronor.

Totalt använder nu 182 redovisningsbyråer Briox tjänster. Antalet användarlicenser har stigit med 28 procent under 2020.

Rörelseresultatet blev -7,2 miljoner kronor (-6,2).

Resultatet före skatt var -7,3 miljoner kronor (-6,2).

Resultatet efter skatt blev -7,2 miljoner kronor (-6,2).

Resultat per aktie hamnade på -0,18 kronor (-0,17).

I utdelning föreslås 0 kronor (0).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -4,2 miljoner kronor (-2,9).

Corona uppges ha blivit extra kännbart för bolaget som befunnit sig i en lanseringsfas i Estland, Lettland och Litauen. Det har gett en tydlig påverkan på bearbetningen av nya kunder.

"I vår satsning för ökad tillväxt kommer vi under de kommande två kvar-talen att rulla ut ett flertal större initiativ. Dessa inkluderar bland annat en ny kommer-siell paketering, ett uppdaterat automatiserat onboardingprogram samt ett ännu effektiva-re sälj- och marknadsarbete", skriver vd:n Johan Nordqvist.

Briox, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning1,20,933,3%
Rörelseresultat-7,2-6,2
Resultat före skatt-7,3-6,2
Nettoresultat-7,2-6,2
Resultat per aktie, kronor-0,18-0,17
Kassaflöde från löpande verksamhet-4,2-2,9
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005A3A8-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Briox

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Briox

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt