Nyhet

Byggmästare

Byggmästare AJA Holding ökar omsättning och vänder till vinst i första kvartalet

Investeringsbolaget Byggmästare AJA Holding redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg 192,7 procent till 144,9 miljoner kronor (49,5).

Rörelseresultatet blev 17,1 miljoner kronor (-11,7), med en rörelsemarginal på 11,8 procent.

Resultatet efter skatt blev 14,4 miljoner kronor (-8,5).

Resultat per aktie hamnade på 2,69 kronor (-0,96).

Byggmästarens substansvärde per den 31 mars uppgick till 220 kronor per aktie, upp från 200 kronor den 31 december 2020.

Likvida tillgångar, även inräknat kortfristiga placeringar, uppgår till cirka 430 miljoner kronor eller ungefär 61 kronor per aktie.

- I början på maj pressmeddelade vi att Volta Trucks inlett en finansierings-runda med målet att ta in 30 miljoner euro till en värdering pre-money om 400 miljoner euro. Processen pågår och förhoppningen är att slutföra innan sommaren, men som alltid är utfallet beroende av en mängd faktorer. Om och när emissionen slutförs kommer vi vid efterföljande kvartalsrapport att ompröva vår värderingen av innehavet, säger vd:n Tomas Bergström.

Byggmästare AJA Holding, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning144,949,5192,7%
Rörelseresultat17,1-11,7
Rörelsemarginal11,8%
Nettoresultat14,4-8,5
Resultat per aktie, kronor2,69-0,96


http://media.finwire.com/media/FWS005FBAF-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt